ECO DESIGN 2022

HoutKachels en Pelletkachels moeten sinds 1 Januari 2022 voldoen aan ECO DESIGN 2022.

Deze nieuwe strenge wetgeving is gemaakt om de uitstoot te verminderen en het rendement van kachels te verhogen.

Een hout of pelletkachel moet minimaal een rendement hebben van 75% of hoger en de uitstoot van fijn stof dient minder dan 40 mg/m3 te zijn.

Wij verkopen Houtkachels en Pelletkachels die voldoen aan ECO DESIGN 2022.

Hout of Pellets als brandstof, is een goed en duurzaam alternatief om niet meer afhankelijk te zijn van gas, waar we met zijn allen vanaf moeten.

Houtstoken is immers CO2 Neutraal!

Voor meer informatie over ECO DESIGN 2022 zie: https://www.degroenestoker.nl/kenniscentrum/aan-welke-eisen-moet-een-houthaard-voldoen/

Duroflame in een nieuw jasje

Eigentijdse Duroflame pelletkachels met een smaakvol design

Elegante pelletkachels van Hollandse bodem: de vernieuwende designkachels van Duroflame brengen de gezelligheid van vroeger naar het hier en nu. Tel daar de vele voordelen van een pelletkachel bij op en je weet: met een Duroflame kachel haal je duurzame én behaaglijke warmte in huis.

Dus komt u gerust een kijkje nemen in onze nieuwe showroom in Aalsmeerderbrug waar wij alle nieuwe modellen van Duroflame hebben staan en waar wij u de innovatieve pelletkachels kunnen demonstreren!

Dealerschap van de JAnus JAcobus houtkachels

Houtstook enzo is dealer geworden van de JAnus JAcobus houtkachels.

In het smeedatelier van Janco de Jong uit Gorredijk worden al sinds 1981 houtkachels ontworpen en geproduceerd. Alom bekend en gerespecteerd in binnen – en buitenland is de JAnus houtkachel. De JAcobus verenigt alle sterke eigenschappen van de JAnus met een revolutionaire verbrandingstechniek die zorgt voor een bijzondere lage CO-uitstoot. Voor de gebruiker is een belangrijk voordeel dat door de betere verbranding de ruit van de kachel perfect schoon blijft. De JAcobus heeft ook nog eens de mogelijkheid om lucht van buiten toe te voeren, wat de kachel ideaal maakt voor goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen. Voeg daar nog allerlei slimme details aan toe als een eenknopsbediening en het resultaat is een unieke houtkachel.

Hout cv aansluitsets nieuw in het assortiment

Op een hout cv installatie is een aansluit/beveiligingsset een vereiste om te voorkomen dat er stoom ontwikkelt en overmatig creosoot ontstaat.

De aansluitsets die die wij leveren bestaan o.a. uit Caleffi A-Kwaliteit appendages, en leveren wij tegen een concurrerende prijs. Een aansluitset heeft een dubbele beveiliging. De beveiliging treed in werking bij 90 graden C en indien de druk hoger wordt als 3 bar. Als dit gebeurt zal er door het drukverlies in de installatie automatisch teruggekoeld worden door een vulsysteem in de wisselaar. Door een anticondensklep word voorkomen dat het water in de wisselaar niet lager dan 55 graden komt, zodat de creosootaanslag in de kachel en het rookkanaal minimaal is.