ECO DESIGN 2022

HoutKachels en Pelletkachels moeten sinds 1 Januari 2022 voldoen aan ECO DESIGN 2022.

Deze nieuwe strenge wetgeving is gemaakt om de uitstoot te verminderen en het rendement van kachels te verhogen.

Een hout of pelletkachel moet minimaal een rendement hebben van 75% of hoger en de uitstoot van fijn stof dient minder dan 40 mg/m3 te zijn.

Wij verkopen Houtkachels en Pelletkachels die voldoen aan ECO DESIGN 2022.

Hout of Pellets als brandstof, is een goed en duurzaam alternatief om niet meer afhankelijk te zijn van gas, waar we met zijn allen vanaf moeten.

Houtstoken is immers CO2 Neutraal!

Voor meer informatie over ECO DESIGN 2022 zie: https://www.degroenestoker.nl/kenniscentrum/aan-welke-eisen-moet-een-houthaard-voldoen/

Pelletkachel met rookgasaansluiting door het glas

    

Onlaatst hebben wij een pelletkachel geinstalleerd in een serre met alleen maar glas als wanden en dak.

Wij hebben een doorvoer gebruikt met een groot rozet zodat de warmteafdracht naar het glas minimaal is.

Voor iedere situatie denken wij mee naar een goede oplossing!

Bruno houtkachels weer in het assortiment!

Bruno Houtkachels

Over Bruno kachels
De houtkachels van Bruno hebben een Stoer, Fraai en Uniek uiterlijk. Gebogen buizen die om de vuurhaard heen sluiten. Deze buizen zorgen voor een optimale warmteverspreiding in uw huis. Eenvoud is hier de kracht. Koude lucht wordt aangezogen door de onderste buizen, daarna verwarmt het houtvuur deze lucht en langs de bovenste uitgang komt de verwarmde lucht in de kamer.

De kachel is onderhouds- en gebruiksvriendelijk:

Praktisch in het stoken van uw Bruno is dat het hout nagenoeg volledig verbrandt, waardoor u optimaal rendement uit uw houtkachel haalt en ook hier minimale uitstoot van deeltjes en verontreinigde gassen heeft. U heeft tot 40 % minder hout nodig.

Het asbed kunt u in de kachel laten, het zorgt er namelijk voor dat de warmte wordt vastgehouden. Omdat de verbranding van het hout optimaal is blijft er ook niet veel over. Daarmee is ook het onderhoud van uw kachel minimaal.

De houten knoppen zorgen ervoor dat u de kachel eenvoudig en vuurvrij kunt bedienen.

De kachels hebben het Europese Keurmerk: EN 13240:2002/A2:2005

De kachels worden standaard geleverd met glas in de deur en zonder mantel. De mantel is per kachel afzonderlijk leverbaar.

 

Kijk hier voor het assortiment en prijzen!

Duroflame in een nieuw jasje

Eigentijdse Duroflame pelletkachels met een smaakvol design

Elegante pelletkachels van Hollandse bodem: de vernieuwende designkachels van Duroflame brengen de gezelligheid van vroeger naar het hier en nu. Tel daar de vele voordelen van een pelletkachel bij op en je weet: met een Duroflame kachel haal je duurzame én behaaglijke warmte in huis.

Dus komt u gerust een kijkje nemen in onze nieuwe showroom in Aalsmeerderbrug waar wij alle nieuwe modellen van Duroflame hebben staan en waar wij u de innovatieve pelletkachels kunnen demonstreren!

Nieuw in ons assortiment The Bastard Kamado's

The Bastard | Serious Outdoor Cooking

The Bastard is de keramische bbq van top kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs. The Bastard is een kamado buitenkeuken gemaakt van zeer hoogwaardig industrieel keramiek en gehard staal. Grillen, smoken, pizza bakken, brood bakken, barbecueën. Het is allemaal een eitje op The Bastard keramische bbq. The Bastard is een nieuw ontwikkeld model gemaakt van de zeer hoogwaardige keramieksoort cordieriet. Cordieriet heeft als groot voordeel dat het minder werkt tijdens het grillen dan gewoon keramiek, dat gemaakt is van klei. Daarnaast is ons keramiek van zeer zware kwaliteit hetgeen garant staat voor duurzaamheid en een enorme warmtevastheid van de kamado. The Bastard is daarom de topklasse keramische bbq van professionele kwaliteit en geschikt voor elke horeca professional of veeleisende thuiskok. Uniek op The Bastard is de speciale “triple spring” scharnier. Deze scharnier tilt de deksel met gemak en zorgt voor een zeer zachte landing van de deksel. Omdat wij 100% overtuigd zijn van de kwaliteit van onze nieuwe keramische bbq, geven wij op The Bastard met plezier graag tot 20 jaar garantie op het keramiek!

Dealerschap van de JAnus JAcobus houtkachels

Houtstook enzo is dealer geworden van de JAnus JAcobus houtkachels.

In het smeedatelier van Janco de Jong uit Gorredijk worden al sinds 1981 houtkachels ontworpen en geproduceerd. Alom bekend en gerespecteerd in binnen – en buitenland is de JAnus houtkachel. De JAcobus verenigt alle sterke eigenschappen van de JAnus met een revolutionaire verbrandingstechniek die zorgt voor een bijzondere lage CO-uitstoot. Voor de gebruiker is een belangrijk voordeel dat door de betere verbranding de ruit van de kachel perfect schoon blijft. De JAcobus heeft ook nog eens de mogelijkheid om lucht van buiten toe te voeren, wat de kachel ideaal maakt voor goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen. Voeg daar nog allerlei slimme details aan toe als een eenknopsbediening en het resultaat is een unieke houtkachel.

Artel pelletkachels Norma en Elite met een rendement van maar liefst 98%

De Norma en Elite 98 zijn volledig nieuw ontwikkelde pelletkachels van Artel.
De paradepaardjes onder de pelletkachels!

De voordelen van de Norma en Elite 98 zijn:
- Zeer stille pelletkachel
98% rendement warmte wisselaar
- Hermetisch afgesloten waardoor toepasbaar in passieve woningen
- Ontwikkeld om 24 uur per dag te kunnen branden
- Vlam is na langdurig branden nog steeds goed zichtbaar
- Lang Interval tussen onderhoudsbeurten.
- Kamer ventilator gaat uit in laagste stand. Kachel brand dan als een houtkachel
- Zeer strakke vormgeving
- Verkrijgbaar in 4 kleuren

10 en 12 kW komen standaard met kanalisatie aangestuurd door een aparte ventilator

Kanalisatie

De uitvoering in 10 en 12 kW komen standaard met kanalisatie. Dit wil zeggen dat er een aparte ventilator is gemonteerd welke een tweede warme lucht uitgang aanstuurt. Dit tweede luchtkanaal kan naar een ander vertrek geleid worden om deze ook te verwarmen.

Wist u dat: wij o.a. de Professionele Dammers Houtskool in het assortiment hebben!

Dammers levert uitsluitend Zuidafrikaanse houtskool. Dammers heeft na meer dan 40 jaar ervaring, en heel veel testen, gemerkt dat er geen enkele houtskool is die zich kan meten met de Zuidafrikaanse houtskool. Met name voor de horeca, maar ook voor de enthousiaste hobby kok is deze houtskool het meest geschikt. Het maakt daarbij niet uit of het om een open grill gaat of om een gesloten type, zoals bv: Josper, Bigg Green Egg, Kamado,  Weber of Grill Dome. 

Zuidafrikaanse houtskool onderscheidt zich namelijk als volgt: 
 
1. Het laat zich makkelijk aanmaken. Wat veel tijd scheelt. 

2. Het brandt gelijkmatig en erg langdurig. Dus zuinig in gebruik.

3. Het brandt met zeer hoge temperatuur. Wat het vlees dus snel laat dichtschroeien. 

4. Het spat tijdens het branden niet. Wat een stuk veiligheid betekent tijdens het grillen. 

5. Het geeft exact de juiste geur en smaak af aan het vlees.

6. Het bevat mooie grove stukken houtskool (40-120mm), zonder teveel gruis en stof 

Wanneer we spreken over Zuidafrikaanse houtskool spreken we eigenlijk over hout van de Australische Acacia (Black Wattle) Het gaat hier om een snelgroeiende, uitheemse, boom die veel voorkomt in Zuid Afrika. Onze houtskool wordt alleen van afval hout gebrand. Er worden geen bomen voor gekapt. 

Houtstook enzo 11 en 12 April op de Amstelfair 2015

Wij zijn i.v.m.deelname aan  de Amstelfair 2015 op Zaterdag 11 April gesloten.

U bent van harte welkom om onze stand te bezoeken op de Amstelfair!

Steenovens AMPHORA

AMPHORA steenovens zijn handgemaakt, en zo ontwikkeld dat je met heel weinig hout de oven snel op temperatuur krijgt.Omdat deze ovens als bouwpakket zijn vervaardigd, is het wat het gewicht betreft de ideale steenoven om in de tuin of onder de veranda te plaatsen.

De BASIC is de ideale basis om zelf een hoogwaardige pizzaoven te bouwen.

AMPHORA heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van ovens bouwen en geeft 4 jaar garantie op al hun producten.